Om oss

Vårt mål med den här sidan är att ge dig som läsare lite mer kött på benen vid din nästa bostadsaffär. Detta oavsett om du ska sälja din egen bostad – eller om du planerar att köpa en ny sådan. Idag finns en het bostadsmarknad över hela landet och där våra större städer fungerar som epicentrum. Stockholm är det tydligaste exemplet på detta. Man kan idag köpa- och sälja bostäder och bli miljonär bara genom att bo. Detta är ingenting att ta för givet.

Vi som varit med under en längre tid vet att det kan komma att ändras – snabbt. Minns bara krisåren i början av 90-talet. Det finns alltid en risk i att man blir fartblind. Vi vill gå igenom vår bostadsmarknad och ge våra åsikter i frågan. Finns det en bubbla och vad händer om nålen i så fall träffar den tunna hinnan?

Hur säljer man en bostad på ett säkert och ekonomiskt fördelaktigt sätt? Vilken roll spelar mäklaren – och hur hittar man rätt sådan? Vi ska visa saker som kan ge mer klirr i kassan i samband med en försäljning och samtidigt också gå igenom vilka misstag man ska undvika.

På den här sidan ska vi även ställa oss på köparens sida. Hur kan du tolka bostadsannonsen på rätt sätt och vad menar egentligen mäklaren med de vackra orden? Vilka detaljer ska du granska mer kritiskt i samband med visningen? Idag sker fler konflikter gällande dolda fel än tidigare. Hur kan man undvika att hamna i en sådan oviss situation? Vi ger tips och råd kring detta.

Kort sagt: här kommer en sida som ska handla om allt som rör hem och bostäder. Välkommen!