Förebyggande stamspolning i Stockholm

Det går att förebygga stopp i avloppet i Stockholm med hjälp av en stamspolning. Samtidigt får man rörstammar som håller längre, och slipper läckande rör som ofta kommer av avloppsstopp.

Med akut avloppsstopp följer inte sällan också läckande rör och vattenskador. Något som kan ställa till en hel del problem för de boende samtidigt som det ofta blir väldigt kostsamt. Med en förebyggande stamspolning kan man många gånger slippa avloppsstopp helt, och samtidigt få rörstammar som håller mycket längre. Det som fastnar i rören är smuts och fett, men ibland även föremål som inte ska vara där som exempelvis tamponger, öronpinnar etc. Vid en stamspolning löser man upp fett och smuts med hjälp av hett vatten som man sprutar in i rören med ett högt tryck. Vattentrycket är noga uträknat och anpassat till fastighetens rörsystem för att inte skada rören.

Hur ofta ska man göra en stamspolning?

Hur ofta man helst ska utföra en stamspolning beror på hur gammal fastigheten är, men någonstans mellan vart tredje till femte år brukar räcka. Men märker man att det luktar illa från avloppet, eller att vattnet rinner ner långsamt och det bubblar i diskhon, kan man behöva göra en stamspolning tidigare. Det finns särskilda företag som arbetar med stamspolning och som även erbjuder rörbesiktning och filmning av rörstammarna invändigt. En rörbesiktning kan vara bra att göra för att ta reda på när det är dags att utföra ett stambyte, men också för att påvisa vilket bra skick rörstammarna är i inför en fastighetsförsäljning. Läs mer om stamspolning på denna sida: stamspolningstockholm.se