Husbesiktning i Stockholm ett smart val

Flytta inte till Stockholm utan att ha låtit utföra en ordentlig husbesiktning i ditt nya hus eller din nya lokal. Du vill inte upptäcka massa brister med huset efter att du väl har flyttat in.

Man blir lätt väldigt ivrig när man ska flytta till ett nytt hus. Eller en ny företagslokal. Vilket slags hus det är spelar egentligen mindre roll. Det som spelar roll är att huset ligger Stockholm. Vilken drömdestination. Här som sägs vara så svårt att få hus och lokal, och så har du lagt vantarna på ett riktigt kap. Men bli inte för ivrig riktigt än. Det kan finnas många dolda fel på huset. Mögel i källaren. Fukt i väggarna. Till och med ohyra. Ropa inte hej förrän du är över ån. Den å som kallas för husbesiktning i Stockholm. Det är nämligen efter besiktningen som du får svart på vitt vilket skick huset egentligen håller.

Flytta varken in eller ut utan husbesiktning

Det vore väldigt dumt att flytta in i ett hus utan att ha besiktigat det först. Det vore också väldigt dumt att inte beställa husbesiktning för den som flyttar ut. Husbesiktningen innebär en säkerhet, en garanti, för att huset ska vara i ordentligt skick för den nya ägaren. Och för det som inte är i ordentligt skick ska ansvar kunna utkrävas från rätt person. Besiktningen avgör ungefär vem som är ansvarig för vad, så att allt sådant är utrett innan man väl börjar klaga på allt som är fel.