Låssmed tog med kund in i nutidens Stockholm

Det finns fortfarande många husägare som använder sig av den gamla typen av nycklar. Något som kan göra att man plötsligt behöver en låssmed i Stockholm.

Kassandra är trött när hon kommer hem från jobbet en fredag eftermiddag. Hon vill bara komma in, hälla upp ett varmt bad och sedan ta det lugnt hela kvällen. Men allt får ett abrupt stopp när hon inser att hon inte har sina nycklar i väskan där de alltid brukar ligga. Det gör henne orolig och hon börjar ringa runt till dem som har extra nyckel men ingen är hemma.

Mycket snart inser hon att hon måste ringa en låssmed för att få hjälp att komma in. Det var inte alls så här hon tänkt att börja sin helg. Efter att ha kollat på mobilen hittar hon en låssmed som har jour. Hon ringer upp och kommer till en röstbrevlåda där hon lämnar ett meddelande. Bara fem minuter senare ringer mobilen. Det är låssmeden som lovar att komma inom en halvtimme.

Låssmeden anländer

Låssmeden från Stockholm kommer och innan han kan hjälpa henne ber han om legitimation för att försäkra sig om att hon faktiskt bor på adressen. Det är ett helt vanligt förfarande då inte vem som helst får komma in i lägenheten. Sedan skrider han till verket och öppnar dörren så att hon kan komma in. Den självklara frågan om hur hon vill göra nu kommer som en självklarhet och hon ser frågande på honom.

Det är en proffsig låssmed som förklarar att han kan byta lås till ett likadant eller så kan hon välja ett modernare lås med kod där hon slipper att hålla koll på sin nyckel. Han låter henne fundera på saken och ber henne kontakta honom på det numret hon använt tidigare. Då kan han komma tillbaka och göra det som Kassandra tycker passar bäst just för henne.