Lyxa till visningen med catering 

Hur ska man sälja en bostad i Stockholm och få den att sticka ur från den stora massan? Mäklare har onekligen mycket att tänka på i den här frågan. Konkurrensen är rakt igenom mördande och då man dessutom ser att priserna börjat sjunka så finns det också all anledning att se över olika strategier. 

Numera är bollen hos köparen och inte hos säljaren. Det gör att man måste anstränga sig mer för att lyckas. Vi tänkte här gå igenom några snabba tips om hur man kan lyckas sälja en bostad i Stockholm till ett riktigt bra pris även i dagsläget: 

  • Catering i Stockholm. Vad sägs om att erbjuda spekulanterna lite enklare tilltugg i samband med visningen? Catering för företag i Stockholm är ett ypperligt exempel på hur man kan få en potentiell köpare att känna sig utvald, lyxig och exklusiv – vilket kan leda till att denne också deltar vid en budgivning. Catering i Stockholm kanske inte passar för varje visning, men det är definitivt ett riktigt bra val för de mer exklusiva och privata sådana. 
  • Renovera. Måste man verkligen renovera innan en visning? I många fall nej – i andra ja. Men det handlar också om en balans och om att hitta rätt stil. Du vill inte slå köparen på fingrarna och visa att bostaden ser ut exakt så här. Lek med fantasin och låt köparen flytta in mentalt och börja drömma om hur det skulle vara att bo i bostaden. Det kan räcka långt med att måla om och slipa exempelvis golven. 
  • Rätt exponering. Hemnet är det givna valet för många, men det innebär också att det finns en väldig konkurrens där. Genom att välja andra kanaler kan man nå helt andra köpare. Sociala medier är riktigt bra för detta. Skapa intressant content i form av både bilder, text och videos. Använd fantasin och se till att öppna dörrarna. Att ha en digital visning är också ett bra sätt att nå spekulanter. Du kanske inte kan använda catering i Stockholm för dessa, men de kommer ändå att fungera! 

Slipp dyra kostnader för dolda fel i hus

Om du köper ett hus som har dolda fel kan det resultera i dyra kostnader. Därför bör du veta husets skick innan du skriver på köpehandlingarna för ditt hus.

Det kan vara svårt att veta vad som döljer sig bakom husfasaden när du går på en husvisning. För trots att alla ytskikt ser bra ut så kan det finnas en hel del som du inte ser, sådant som kan komma att kosta dig dyra summor i framtiden. Ibland kan det kosta mer än vad du har lagt i köpesumma. 

Genom att boka en besiktning kan du få veta vad som finns gällande dolda fel i ditt hus. Det kan handla om skadedjur, mögel, fuktskador och liknande. Men du kan även få veta ifall det finns dålig ventilation eller läckande vatten och avlopp. Allt som finns i väggar, golv och tak, och som du inte kan se med blotta ögat granskas.  

Hjälp vid dolda fel i hus

Skulle du ändå köpa ett hus utan en besiktning, eller om besiktningsmannen missar något, så finns det advokater specialiserade på dolda fel i hus som du kan ta hjälp av. Det gäller även om du får besked om dolda fel men inte kan komma överens med säljaren.

Ett hus är oftast det dyraste du köper under en livstid. Därför är det förhållandevis låga summor som du lägger på en besiktning, eller advokat, jämfört med vad dolda fel kan komma att kosta dig. Så det är värt att ta all hjälp du kan få. 

Solpaneler för företag

Är ditt företag intresserat av att installera solpaneler? Vill ni sänka kostnaderna och stå för hållbarhetstänkande och miljövänlighet? Här kommer några tips.

En gång i tiden upptäckte man att det fanns energi att få helt gratis från naturen. Det första man började använda sig av var den starka och bestående kraften i vatten och det gick snart att se hur företag, kvarnar och liknande byggdes upp längs med floder och åar. 

Med åren har man även upptäckt andra källor som går att nyttja till energi. Och numera har det blivit en vanlig syn att se solpaneler som pryder taken på privatvillor och företag. Eller vindkraftverk som står som rörliga träd längs med kusterna och på åkrar och ängar. Samtidigt fortsätter forskningen efter ytterligare möjliga energikällor, samt en förbättring av de befintliga.

Satsa på solpaneler för ditt företag

Precis som med allting annat så finns det inte enbart en slags solpaneler. Men om du är intresserad av solpaneler för företag så finns det egentligen inte så mycket att fundera på. Du kan få reda på allt ifall du kontaktar ett företag inom området och ber om information. På det sättet kan ni få ett besök där man kontrollerar era möjligheter och får underlag för att skapa en offert. 

Som företag tänker ni säkert långsiktigt och försöker hålla nere alla kostnader. Då är solpaneler en god satsning på alla sätt. Men med solpaneler kan ni också visa för omvärlden att ni följer utvecklingen och går i bräschen gällande hållbarhet och miljötänkande inom ert företag.

Bergvärme i Göteborg ger en billigare värmekälla

Vill du ha en säker värmekälla som är ett miljövänligt och billigare alternativ? Då är det bergvärme du ska installera. I Göteborg får du all hjälp med det.

De flesta spetsar öronen när man pratar om billigare elkostnader. Det är inte så konstigt, med tanke på hur dyrt det faktiskt kan vara att hålla det varmt i sitt hem. Men det finns en möjlighet att få ned den kostnaden rejält. Ett alternativ är att skaffa bergvärme. 

Med bergvärme kan man få ned kostnaden till hälften. Men detta kan beror på vilket värmesystem man har i hemmet idag. Oavsett vilket är det något som kommer löna sig och där investeringen av pengarna kommer att betala sig. Det är möjligt att räkna ut hur lång tid det tar innan det har betalat sig. 

Hur funkar bergvärme?

Det är inte bara plånboken det är snällare mot, utan även mot miljön. Man använder sig av värme som ligger lagrad i berget. Man anlitar proffs på bergvärme i Göteborg, som kommer ut med alla maskiner och verktyg som behövs. Därefter borrar de ett väldigt djupt hål, på mellan hundra och tvåhundra meter. 
Där nere hämtas den lagrade värmen som går in i ens hus. Vill man få ut ännu mer värme, kan man även borra två hål som kopplas samman. En bergvärmepump i Göteborg värmer hemmet även de kalla dagarna och det är ett perfekt alternativ för den som vill ha en stabil värmekälla i sitt hem.

Fördelar med att anlita en arkitekt i Åre för utbyggnad

Att anlita en byggfirma för att göra en utbyggnad kan låta som allt man behöver, men även om de är professionella och kanske har byggt många hus tidigare, så är det sällan de utför något arbete utan att ha en ritning. Det handlar inte bara om att de ska veta hur man bygger, utan det handlar om att kunden ska vara säker på att resultatet blir det bästa möjliga och det som man har önskat sig. En arkitekt kan ta det befintliga huset, inkludera kundens önskemål och på bästa sätt planera för att nå det önskade resultatet. Ibland kan det visa sig att utbyggnaden bör vara på en annan plats än man ursprungligen hade tänkt. Ibland kan man kanske slå ut en vägg och på så sätt uppnå det man önskar med en mindre utbyggnad än man först trott. Det kan också vara möjligt att bygga in uteplatsen för att få den önskade ytan.

Vad gör en arkitekt?

En arkitekt ritar inte bara ett hus eller en tillbyggnad. Man tar även hänsyn till alla byggregler gällande ventilation, brandsäkerhet och mer. El, VVS och andra funktionella aspekter inkluderas också i ritningen. Arkitekten tar även hänsyn till bärighet, väderstreck, tomtens placering, närhet till grannar med mera. Genom att anlita en arkitekt i Åre för att ta fram ritningar till utbyggnaden kan man känna sig helt trygg med att det kommer att bli den bästa möjliga planritningen och att alla regler kommer att följas för att säkerställa en godkänd och trygg bostad. Arkitekten tar även hänsyn till den budget som finns tillgänglig för att säkerställa att utbyggnaden är genomförbar för kunden.

Lyxigt och unikt

Arkitektritade hus låter lyxigt och unikt, men det behöver inte alls vara dyrare att ta hjälp av en arkitekt. Kostnaden för arkitekttjänster varierar beroende på husets storlek och komplexitet, men det går att spara in pengar genom smarta val under byggnationen eller genom att utföra vissa delar själv. Om det till exempel handlar om en enklare ritning för en mindre utbyggnad kan kostnaden landa på endast några tusenlappar. Dessa pengar tjänas in genom att den som utför byggnationen vet exakt vad som ska göras, vilket minimerar risken för ånger efter att byggnationen är klar.

Hur kan en arkitekt i Stockholm påverka din hälsa?

En arkitekt som är yrkesverksam i Stockholm kan vara med och påverka mycket av stadens utformning. Genom att lägga in grönområden kan din hälsa påverkas.

En erfaren arkitekt i Stockholm kan tillföra massor när det gäller att utforma byggnader. Andra områden de är med och påverkar är när de i samråd skapar livsbefrämjande, offentliga platser att vistas på för allmänheten. Det är bevisat att människors hälsa utvecklas bäst i grönområden.

Nu kanske du tänker på alla allergiker som inte tål vare sig gräs eller gröna skogar, än mindre blommor av alla de slag för att inte tala om pollen som flyger omkring. För dem är det naturligtvis inte att tänka på att vistas på vissa platser i blomningstid. Däremot kan byggnader som museer vara en typ av plats de kan besöka.

En erfaren arkitekt i Stockholm kan göra mycket för folkhälsan

Det är väldigt viktigt att erfarna arkitekter i Stockholm är med när det gäller stadsplaneringen. De kan skapa miljöer som främjar människors hälsa, vilket bidrar till välbefinnande i största allmänhet. Genom att planera samhällen som tjänar människan på sikt bygger de ett bättre och hälsosammare klimat för alla. 

Det är bra om ett samhälle ritat av arkitekter innehåller mycket av det som gör människor glada och håller dem friska. En glad människa som omger sig med miljöer som gör att det känns gott i kroppen och knoppen blir troligtvis mer sällan sjuk. Sådant som gemensamhetslokaler och ställen att träffas på är utmärkt då social distansering visat sig vara negativt för hälsan när det gäller den enskilda individen.

Sänkta kostnader med bergvärme i Stockholm

Noll personer önskar lägga mer pengar på uppvärmning än de måste. Då är bergvärme i Stockholm det bästa valet. Använda solenergi via grundvatten är hållbart.

Det kan, vid första anblicken, synas underligt att tala om solvärme då man diskuterar bergvärme. Sol kanske inte i första ögonblicket direkt associeras med grundvattnet, gömt djupt nere i berggrunden. Tänker man en liten stund till inser man att utan sol, inget uppvärmt jordklot alls. Grundvatten fryser aldrig någonsin till.

Hur fungerar då bergvärme? Man måste gräva ett mycket djupt hål. Hur djupt avgörs av var grundvattnet finns vid just den aktuella fastigheten men det kan röra sig om 100–200 meter. Man ansluter rör och en bergvärmepump i Stockholm. Med hjälp av ett köldmedium värms vattnet upp och pumpas runt i byggnaden.

Energieffektiv och billig bergvärme 

Man ska givetvis vara försiktig med att strö procenttal omkring sig när det gäller besparingar. Man kan ändå konstatera att en installation av bergvärme är kostsam men också lönsam. Hur stor effekt en bergvärmepump behöver ha beror på flera faktorer – förbrukning, husets storlek och skick och var det ligger. Man kan också använda bergvärmen på liknande sätt som en AC under sommaren.

När man väljer bergvärme måste man välja ett företag som inger förtroende vid installationen. Då ingår det att företaget gör en ordentlig undersökning av förutsättningarna innan projektet startar – och att de likaså självklart ger en rimlig offert på vad det kommer att kosta. Serviceavtal kan ingå om man vill. En vettig och lättskött värmekälla är guld värd.

Fastighetsboxar är en bra lösning

Som fastighetsägare och BRF så finns ett ansvar i att hålla fastigheten i gott skick och att göra vardagen mer trivsam och enklare för de boende. Genom regelbunden underhåll och genom väl avvägda investeringar kan man skapa en enklare vardag och samtidigt också få en massa mervärden på köpet. Att investera i en kombination av säkerhetsdörrar och fastighetsboxar är ett ypperligt exempel på något som kan bära frukt och göra skillnad. 

Fastighetsboxar ligger i linje med tiden. Idag ser man att post och brev är relativt ovanligt, men att exempelvis paket är betydligt vanligare – detta som en följd av att vi använder oss av internet och handlar mer varor över nätet. 

Förenklar vardagen för de boende 

Genom att välja fastighetsboxar så slipper de boende springa till olika ombud för att hämta det paket man beställt. Vissa av de större paketen kommer man fortfarande att få hämta hos ett ombud – men andra ryms i boxen. 

Det är ett exempel på en fördel. En annan sådan handlar om det estetiska lyft som fastighetsboxar för med sig. De kan förvandla en trist och tråkig entré till något som känns lyxigt och stilfullt. Med detta kommer också en bättre grannsämja och ett bättre första intryck hos gästerna. Utöver detta så finns även mer funktionella fördelar. 

Ökad säkerhet i fastigheten

Vi nämnde att man kan kombinera en investering i fastighetsboxar med säkerhetsdörrar. Konkret innebär det att man också slipper dörrar med brevinkast och med detta kan man också slippa en massa oljud, en massa drag – och samtidigt också minimera risken för inbrott. 

Det senare är nämligen vanligt att se: tjuven använder brevinkastet för att dyrka upp ett lås. Inget brevinkast – minimal risk för att en obehörig tar sig in. Avsaknaden av ett brevinkast är även bra om det skulle börja brinna. Eld och rök stängs ute och värdefull tid för evakuering kan köpas genom detta. Det kan göra en enorm skillnad.