Slipp dyra kostnader för dolda fel i hus

Om du köper ett hus som har dolda fel kan det resultera i dyra kostnader. Därför bör du veta husets skick innan du skriver på köpehandlingarna för ditt hus.

Det kan vara svårt att veta vad som döljer sig bakom husfasaden när du går på en husvisning. För trots att alla ytskikt ser bra ut så kan det finnas en hel del som du inte ser, sådant som kan komma att kosta dig dyra summor i framtiden. Ibland kan det kosta mer än vad du har lagt i köpesumma. 

Genom att boka en besiktning kan du få veta vad som finns gällande dolda fel i ditt hus. Det kan handla om skadedjur, mögel, fuktskador och liknande. Men du kan även få veta ifall det finns dålig ventilation eller läckande vatten och avlopp. Allt som finns i väggar, golv och tak, och som du inte kan se med blotta ögat granskas.  

Hjälp vid dolda fel i hus

Skulle du ändå köpa ett hus utan en besiktning, eller om besiktningsmannen missar något, så finns det advokater specialiserade på dolda fel i hus som du kan ta hjälp av. Det gäller även om du får besked om dolda fel men inte kan komma överens med säljaren.

Ett hus är oftast det dyraste du köper under en livstid. Därför är det förhållandevis låga summor som du lägger på en besiktning, eller advokat, jämfört med vad dolda fel kan komma att kosta dig. Så det är värt att ta all hjälp du kan få.