Viktig undersökning av rörledningarna i ditt hus

Rörledningarna i ditt hus är osynliga för blotta ögat och ofta glöms de bort helt och hållet. Man kan inte ens upptäcka eventuella läckor om man inte får en professionell att inspektera dem. Det är faktiskt en klok idé att göra det.

Tiden går snabbt och det som nyss var nytt känns plötsligt inte alls så nytt längre. Det är därför viktigt att regelbundet kontrollera rörledningarna. Detta gäller särskilt när man tar över ett äldre hus och inte har någon kännedom om hur rören är dragna eller i vilket skick de befinner sig. Se till att undersöka det!

Rörmokare kan filma insidan av rören

Det finns ingen anledning att vänta längre. Ring till exempel en rörmokare i Huddinge och be dem komma och inspektera dina rörledningar. De kan till och med använda en kamera för att filma insidan av rören och dokumentera deras skick. En liten läcka kan orsaka omfattande vattenskador, och det är alltid bra att vara på den säkra sidan och förebygga sådana problem.

Man brukar vilja undvika att byta stammar så länge som möjligt, men genom att undersöka rören, spola rent dem och regelbundet genomföra översyner kan man förlänga deras livslängd avsevärt. Självklart ska man också undvika att spola ner stora föremål i rören, och matrester och fett bör slängas i soporna. Du har redan vidtagit en hel del åtgärder för att hålla rörledningarna i gott skick i ditt hus.

Reparation av vattenlås, installation av nya rör och avloppstopp

Vardagliga uppgifter för en rörmokare innefattar att rengöra avloppet med specialverktyg och skonsam spolning med varmt vatten. En rörmokare kan också åtgärda läckande vattenkranar och trasiga vattenlås. En vanlig uppgift är att dra nya rör, till exempel till en tvättmaskin som ska installeras, eller att åtgärda något i samband med reparation eller tillbyggnad. Med andra ord kan en rörmokare utföra en mängd olika arbetsuppgifter i huset.

Ofta erbjuder rörmokarföretaget även jourtjänster som man kan anlita. Det kan uppstå oväntade stopp i avloppet och då behöver problemet åtgärdas omedelbart. Om du har kontakt med en rörmokare som har en serviceinriktad inställning kommer du att få den hjälp du behöver utan att behöva vänta. Det är särskilt värdefullt att ha en rörmokare som verkligen bryr sig om sina kunder om det finns många hyresgäster i huset. Det är också viktigt att anlita en riktigt kunnig person vid exempelvis badrumsrenovering, så att försäkringen gäller. Det ger en trygghet att kontrollera så att det inte finns några dolda fel eller läckor i huset.